19.
2005.03.27. 20:19
Vargánya krémleves
Vargánya krémleves
Hozzávalók: 1 kg vegyes csont, 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg szárított vargánya, 1 fej vöröshagyma, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 csomó vegyes zöldség, 4 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, frissen őrölt fekete bors, só
Elkészítés: A vargányát megmossuk, fél órára meleg vízbe áztatjuk, majd ebben az áztató lében sűrűre főzzük. A csontokat megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, folyóvíz alatt megmossuk, és feltesszük főni. Amíg az alaplé elkészül, megtisztítjuk a gombát, apróra vágjuk, a vöröshagyma héját leszedjük, és felkockázzuk. A hagymát kevés felhevített vajon megpároljuk, és megpirítjuk benne a gombát. Sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel meghintjük a tetejét. A megpirított csiperkegombát felöntjük csontlével, hozzátesszük a vargánya eszenciát, 1 dl tejszínt, és jól felforraljuk, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk. A tejszín másik felét kikeverjük a tojássárgákkal, és a krémleveshez adjuk. Ha szükséges, a levest utána ízesíthetjük. Csészében tálaljuk.
|