16.
2005.03.27. 20:11
Rizskrémleves
Rizskrémleves
Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 dkg vaj, 1,5 liter csirkeleves leveskockából, 2 dl tej, só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés: A szalonnát csíkokra vágjuk és aranybarnára pirítjuk. Zsírjában megfonnyasztjuk a megtisztított és vékonyan felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, karikákra vágott sárgarépát. Rövid ideig együtt pároljuk, majd felengedjük a csirkehúslevessel. Amikor forr, beletesszük a megmosott, megtisztított és kiválogatott rizst, majd sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön tovább főzzük. Amikor a benne lévő zöldségek és rizs megfőtt, a levest leszűrjük, és a hozzávalókat botmixer segítségével összeturmixoljuk. A pürét visszatesszük a levesbe, hozzáöntjük a tejet, és beledolgozzuk a vajat is. Tetszés szerint főzhetünk bele daragaluskát, vagy tehetünk bele néhány kanál főtt rizst is. A tetejét petrezselyemmel díszítjük.
|