13.
2005.03.27. 19:22
Savanyú májleves
Savanyú májleves
Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, pár szem egész bors, 1 babérlevél, 1 fej vöröshagyma,1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 dl tejföl, kevés citrom vagy ecet, 1,5 liter víz
Elkészítés: A sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele. Egyet forralunk rajta, utána ízesítjük sóval, kevés citromlével. A tejfölt kis tálkába öntjük, merünk rá a forró levesből, jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a leveshez öntjük. A levest már nem forraljuk tovább, a tejfölt jól elkeverjük benne, és azon mód tálalhatjuk.
|