11.
2005.03.27. 19:18
Burgonya krémleves snidlinggel
Burgonya krémleves snidlinggel
Hozzávalók: 4 közepes nagyságú burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, egy cikk zeller, 3 evőkanál olaj, fél liter víz, 4 dl tej, 2 szelet baconszalonna, 1 csokor snidling, 1 zöldségleves kocka, só, bors
Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és felaprózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A konyhakész zöldségeket megmossuk, és hosszú darabokra vágjuk. Felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darabokra vágott krumplit, a leveszöldséget, és néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük vízzel, teszünk bele zöldségleveskockát, és erős lángon 10 percig főzzük. Utána takarék fokozaton tovább főzzük a levest. Beleöntjük a tejet, megsózzuk, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a krumpli és a zöldségek megpuhulnak. Ha elkészült a leves, levesszük a tűzről, és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A baconszalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. A forró levest tányérra szedjük, bőségesen megszórjuk pirított baconszalonnával, és apróra vágott snidlinggel díszítjük.
|