5.
2005.03.02. 17:37
Csorba
Csorba
|
Hozzávalók:
• 60 dkg füstölt sertéshús • 2 fej vöröshagyma • 2 sárgarépa • 1 fehérrépa • fél zellergumó • 1 paprika (zöld) • negyed fej karfiol • fél fej kelkáposzta • 2 dl tejföl • 1 evőkanál liszt • fokhagyma • babérlevél • szerecsendióvirág • pirospaprika • citromlé • só • olaj
Elkészítése:
A húst pörkölt nagyságú darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd beletesszük a felkarikázott hagymát, répákat, zellert, zöldpaprikát, rózsáira szedett karfiolt, metéltre vágott kelkáposztát. Fokhagymával, babérlevéllel, szerecsendió-virággal fűszerezzük, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, lefedve puhára főzzük. Amikor minden megpuhult, hagymás, paprikás rántást készítünk, hideg vízzel felöntjük. Óvatosan kevergetve a leveshez adjuk, hogy a zöldséget ne törjük össze. Kiforralás után levesszük a tűzről, és citromlével savanyítjuk. Külön edényben tejfölt kínálunk hozzá.
|
|