Babacsók
2004.12.04. 13:18
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojássárgája,
12 kanál kristálycukor,
6 kanál forró kávé,
20 dkg darált dió,
6 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
6 tojás felvert habja
Krém:
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
fél dl forró feketekávé
Tetejére:
10 dkg apróra vágott pirított dió
A tepsi aljára:
ostyatortalap, de ez el is maradhat
Elkészítés: A tészta hozzávalóit ugyanúgy kikeverjük ahogy a piskótát. A tepsi alját kibéleljük az ostyatortalappal, ráöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krémhez a margarintr a tojássárgájával és a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a kávét, és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Tetejét megszórjuk a pirított dióval.
|