Édes finomságok
2005.03.26. 20:46
Barackos túrótorta
Barackos túrótorta
Hozzávalók:
Piskótához:
4 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál liszt
1/4 csomag sütőpor
Töltelékhez:
0,5 kg tehéntúró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1,5 dl tejszín
1,5 dl víz
2 kávéskanál zselatin
Tortakenéshez:
6 evőkanálnyi sárgabaracklekvár
Díszítéshez:
nagy doboz hámozott őszibarackkonzerv
Elkészítés:
A piskótát szokott módon tortaformában megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. Az egyik felét megkenjük kb. három evőkanálnyi baracklekvárral, majd a leszűrt őszibarackból két fél darabot vékony csíkokra szeletelve a megkent lapra terítjük. A töltelékhez a túrót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal, majd 1,5 dl tejszínből habot verünk és lazán elkeverjük a túróval. A zselatint és a vizet hidegen összekeverjük, majd fehéredésig forraljuk és hagyjuk kihűlni. Ezután lassan belekeverjük a túrókrémbe. A már megkent tortalapra ráhelyezzük a sütőforma oldalkarikáját és megtöltjük túrókrémmel, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot vágott, világos felével felfelé. Megkenjük a maradék lekvárral és ráhelyezzük a lecsepegtetett őszibarackot, és leöntjük egyenletesen az előző módon, újból elkészített és lehűtött zselatinnal. Kb. 2 óra hosszat hűtőbe helyezzük, majd vizes késsel a formát körbevágva tortánkat tálra helyezzük és oldalát mazsolával díszítjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: 50 perc Egy adag: 3007 kJ/719 kcal
|