Édes finomságok
2005.03.26. 15:00
Vaníliás háromszögek
Vaníliás háromszögek Néhány szem eperrel körítve fantasztikusan finom desszertet kapunk.
Hozzávalók: • 6 szelet szendvicskenyér • 5 dkg cukor • 1,5 dl tej • 1 fél citrom • 1 fél rúd vanília • 2 tojás • 5 dkg zsemlemorzsa • 6 dkg vaj
Elkészítés: A tejet egy fazékba öntöm, beleteszem a cukrot és a citromhéjat, a vaníliarudat, majd lassú tűzön addig melegítem, míg a cukor elolvad. Ekkor kiveszem belőle a citromhéjat és a vaníliát is, majd hagyom kihűlni. Levágom a kenyerek héját, és a szeleteket átlósan félbevágom, hogy kis háromszögeket kapjak. A tojásokat felverem. A kenyérháromszögeket először az ízesített tejbe, majd a tojásba mártom, végül a zsemlemorzsába forgatom. Egy teflonserpenyőben felforrósítom a vajat, és a kenyérkék mindkét oldalát hirtelen megsütöm. Papírtörlő segítségével leitatom a felesleges zsiradékot, és a háromszögek tetejét meghintem porcukorral. Aki még édesebb desszertet akar, az két kenyérszelet közé kenhet egy kiskanálnyi gyümölcslekvárt, majd ezután következzen a tojás és a zsemlemorzsa, legvégül a sütés.
|