Édes finomságok
2005.12.28. 15:39
Nutellás levél
Nutellás levél
Hozzávalók 6-8 személyre:
A tésztához:
5 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
4 kanál tej
5 dkg cukor
50 dkg mirelit rétestészta
porcukor
só
A töltelékhez:
10 kanál mascarpone
10 kanál Nutella
1 kanál reszelt narancshéj
|
Elkészítés: Az élesztőt oldjuk fel a meleg tejben. A cukrot, a sót és a lisztet finoman hozzáadva összekeverjük, míg lágy tésztát kapunk. Takarjuk le, és hagyjuk langyos helyen egy fél órát kelni. Vágjuk apróra a rétestésztát, és adjuk hozzá a már megkelt tésztához, sokáig gyúrva, míg a tészta újra sima és egységes lesz. Gyúrjuk labdává, takarjuk le, és hagyjuk még egy órát kelni. Keverjük össze a mascarponét, a Nutellát és a narancshéjat.
A sütőt kapcsoljuk be 220 fokra. Nyújtsuk a tésztát meglehetősen vékonyra, és vágjuk kb. 10 centiméteres oldalú négyzetekre. Töltsük meg a közepét a krémmel, és hajtsuk rá a négyzetek sarkait. A maradék tésztából vágjunk kis formákat, amiket tegyünk a táskácskák tetejének közepére. Süssük az előmelegített sütőben 20 percig. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, a tetejét porcukorral megszórva. |
|