Édes finomságok
2005.12.28. 15:34
Finom fánfalatok
Finom fánkfalatok
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához:
7 dkg liszt
4 dkg vaj
2,5 dl tej
1 citrom
2 kockacukor
3 kis tojás
só
A töltelékhez:
10 dkg Nutella
5 kanál tejszín
1 kanál porcukor
5 kanál darált mogyoró
|
Elkészítés: Dörzsöljük a kockacukrot a megmosott és megszárított citrom héjára. A tejet forraljuk fel a cukorral, a vajjal és egy kis sóval. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a leszitált lisztet, és egy fakanállal jól keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett főzzük kis lángon jó 10 percig, vagy míg a fazék széléhez nem kezd ragadni. Hagyjuk kihűlni, majd egyenként keverjük össze a tojásokkal. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Egy kanállal formázzunk halmokat a sütőpapírral leterített tepsire – egymástól megfelelő távolságra – és szúrjuk meg őket egy villával.
Süssük a fánkokat az előmelegített sütőben 25-30 percig, míg aranysárgára nem sülnek, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Vágjuk őket ketté. Keverjük össze a Nutellát a darált mogyoróval, majd adjuk hozzá a tejszínt és a porcukrot. Töltsük meg a kettévágott fánkokat.
Jó tanács: a még meg nem töltött fánkokat egy jól lezárt fémdobozban akár egy hétig is eltarthatjuk. |
|