|
Menű |
|
| |
|
Nézelődéseim |
|
| |
Segítsetek
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától Köszönöm,hogy
megtisztel a barátságával.
|
|
|
|
|
Koktélfajták
A koktél szó eredetéről számos anekdota szól. Annyiban egységesek, hogy a kevert italok sokszínűségét mindenképpen kapcsolatba hozzák a kakas tollainak tarkaságával. Az biztos, hogy a cock jelentése kakas, a tail pedig farok.
Amerikából származik az az anekdota, amely talán alkalmas arra, hogy ha nem is megfejti, de valahogy megmagyarázza a koktél (cocktail) eredetét. Eszerint egy New Orleans-i patikus – az amerikai város neve utal arra, hogy francia bevándorlók alapították, így nem csoda, hogy a patikus francia származású volt –, mint az patikusoknál a világ több táján bevett szokás, saját italkeverékével kínálta vendégeit, s az italt tojástartóban szolgálta fel. A vendégek angol anyanyelvűek lévén a „coquetier”-t – ez a tojástartó francia neve – amerikaiasan koktélnek ejtették, s rájöttek, hogy annak angolul is van értelme. Lehet, hogy így ragadt rá a kevert italokra a cocktail elnevezés, s a kakas tollainak sokszínűsége csak a hozzá fűzött magyarázat?
Carib Cocktail
Hozzávalók:
5 cl világos rum
3 cl citromlé
3 cl ananászlé
|
Elkészítés: Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szűrjük.
| Florida Punch
Hozzávalók:
3 cl sötét rum
1 cl brandy
3 cl narancslé
3 cl grépfrútlé
|
Elkészítés: Shakerben összerázzuk, jéggel töltött, öblös talpas pohárba szűrjük.
| Kék lagúna
Hozzávalók 1 pohárhoz:
8 cl ananászlé
4 cl grépfrútlé
1 cl Blue Curacao likőr
1 gombóc vaníliafagylalt
1 kis szelet ananász
|
Elkészítés: Alaposan összekeverjük vagy shakerben összerázzuk az ananászlevet, a grépfrútlevet és a Blue Curacao likőrt, majd pohárba/kehelybe töltjük. Felöntjük a tonikkal, közepébe ültetjük a fagylaltot, a pohár szélét egy darab ananásszal díszítjük, és kínáljuk. Munka: kb. 5 perc Fogyasztható: kb. 5 perc múlva 1 pohár: 137 kcal
Tojáspuncs
Hozzávalók:
8 darab tojássárgája
1/4 liter víz
3 evőkanál cukor
1 csipet gyömbér
1 csipet őrölt szegfűszeg
szárított reszelt citromhéj
1/4 liter 40%-os rum
|
Elkészítés: A vizet felforrósítjuk. A tojássárgáját egy fazékban a cukorral habosra keverjük. A forró, de már nem forrásban lévő vizet állandó kavarás mellett hozzáadjuk a cukros tojáshoz, a gyömbérrel, szegfűszeggel és a citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk az előre kicsit felmelegített rumot. A forró, habos italt előmelegített puncsos poharakba töltjük.
| Tojáslikőr
Hozzávalók:
6 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
1 dl tisztaszesz
|
Elkészítés: Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habverővel alaposan kidolgozom, belekeverem a tejszínt, és belecsorgatom óvatosan a tisztaszeszt.
Megjegyzés: Nem fontos hűtőben tartani. Ha napok múlva besűrűsödik, tejjel és kevéske tisztaszesszel hígítható.
| |
| | |
|
|