|
Menű |
|
| |
|
Nézelődéseim |
|
| |
Segítsetek
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától Köszönöm,hogy
megtisztel a barátságával.
|
|
|
|
|
Mézeskalács házikó Kiváló ajándék, ha jól sikerül! Miért is NE sikerülne egy jó recepttel és egy remek szabásmintával?
Hozzávalók:
Tészta: - 1 kg Liszt - 30 dkg porcukor - 2 csapott kávéskanál szódabikarbóna, - 1 csomag mézeskalács fûszerkeverék - 6 dkg vaj - 2 tojás - 4 tojássárgája - 1 bögre méz - szabásminta
Cukormáz: - 2 tojásfehérje - 40 dkg porcukor
Díszítés: - színes cukorka, dió, mandula, aszalt gyümölcs
Másképp: - a tésztába 5 deka kakaóport dolgozunk bele - a cukormáz készülhet: 40 deka porcukor, pár csepp citromlé, 1 kávéskanál (tubusos)majonéz, 3 evõkanál víz (esetleg több, ha igényli)
Elkészítés:
- A mézet és a vajat külön-külön megmelegítjük. - Valamnnyi hozzávalót összegyúrjuk. Alaposan meg kell dolgozni, hogy összeálljon, de vizet akkor se tegyünk hozzá! - A tésztát pár órára pihentetjük a hûtõben. Legjobb elõzõ nap elkészíteni.
- Lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk. - A szabásminta alapján késsel kivágjuk a házikó darabjait, és sütõpapírral bélelt tepsiben kisütjük. A tepsiben lazán helyezzük el a lapokat, mert megkelnek kissé. - Elõmelegített sütõbe toljuk, közepes fokozaton sütjük. Vigyázat, hamar pirul!
- Ha megsült azonnal levesszük a sütõbádogról, és nedves konyharuhára fektetjük. Így könnyebben elválik majd a papírról. - Két tojásfehérjét a fele porcukorral elkezdünk verni, majd hozzáverjük a többi cukrot is, amíg kemény habbá válik.
- Két uzsonnászacskót egymásba csúsztatunk, a dupla zacsi sarkán pici lyukat vágunk, és AZ összeillõ darabok szélére nyomunk belõle. - Mindig csak két darabot ragasztunk össze a cukormázzal, támasszuk ki, amíg megszilárdul.
- Amikor készen áll a házikó, tovább díszítjük a maradék cukormázzal.
- A vizes-majonézes cukormáz készítése robotgéppel a legegyszerûbb. A hozzávalókat 4-5 percen keresztül keverjük. Mézsûrûségûvé kell válnia.
......................................................................................................................
Mézeskalács figurák:
|
|
Hozzávalók (kb. 50 db.): 25 dkg méz 12,5 dkg cukor 12,5 dkg vaj 50 dkg liszt 3 dkg kakaó 1 evokanál mézeskalács fuszerkeverék 1 teáskanál orölt fahéj 1 mokkáskanál sütopor 1 tojás 1 evokanál rum A díszítéshez: 25 dkg porcukor 1 tojásfehérje piros ételfesték cukorgyöngy |
|
Elkészítés: A mézet a cukorral és a vajjal kis lábosban felforraljuk, és hagyjuk kihülni. A lisztet, a kakaót, a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütoport és a fahéjat összekeverjük. A mézes masszát, a tojást, a rumot összedolgozzuk a lisztes keverékkel, és 24 órára hidegre tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagon kinyújtjuk, és karácsonyi formákkal különbözo alakokat szúrunk ki belole. Ha telt formákat készítettünk, lyukasszuk át oket, hogy szalagot tudjunk majd fuzni bele. A sütot 200 fokra (gázsüto 3. fokozat) előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, a formákat rárakosgatjuk, és a sütoben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihulni. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével (suru masszát kell kapnunk), felét fehéren hagyjuk, a maradékot két részre osztjuk, és piros ételfestékkel rózsaszínure, illetve eros pirosra festjük. Sütopapírból tölcsért formázunk, a végén nagyon kis nyílást vágunk, beleöntjük a cukormázat, és megdíszítjük vele a formákat. Ízlés szerint megszórjuk cukor-gyönggyel, és hagyjuk megszáradni. A formákra szalagot kötünk, és a fára akasztjuk.
|
| | |
|
|