Budai XI SE Budai Kosár Rendezvények Maradj a pályán!
Sztárkosár Receptkosár Szájkosár Zenei Rovat Technikai Rovat Szabadidő Másként
Receptrovatunkhoz sikerült megnyerni Bede Róbertet, a Tv Paprika népszerű szakácsát, aki hónapról hónapra egészséges ételek készítésének titkaiba avat be minket. (Rovatvezető: Bede Róbert)
Citromos csirkemell sárgabarackos burgonyával
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és forró olajon sütni kezdjük. Amikor a hús széle fehéredni kezd, hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Friss gyömbérrel fűszerezzük, és mellészórjuk az olívabogyót. Sáfránnyal, korianderrel és petrezselyemmel megszórjuk, majd felöntjük néhány deci húsalaplével. 10 percig főzzük, ezután beleforraljuk a vajat.
A főtt újburgonyát félbevágjuk, olajon megpirítjuk, majd felezett sárgabarackot teszünk rá. Mikor a gyümölcs áthevült, az egészet megszórjuk szeletelt mandulával, és megvárjuk, hogy szépen megpiruljon. Ekkor meglocsoljuk egy citrom kifacsart levével és mézzel.
A citromos csirkemellet ezzel a gyümölcsös burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók:
70-80 dkg csirkemell;
2 fej vöröshagyma;
10 dkg magozott olívabogyó;
1-2 dl húsalaplé;
1,5 dl olívaolaj,
1 db citrom;
2 gerezd fokhagyma;
4 db sárgabarack;
10 dkg szeletelt mandula;
10 dkg vaj;
80 dkg újburgonya;
2 teáskanál méz;
1 csokor petrezselyem;
1 csokor koriander;
só;
bors;
sáfrány;
gyömbér
|