Édes finomságok
2004.11.25. 20:03
Gyümölcsös joghurtkocka
Gyümölcsös joghurtkocka
Hozzávalók
• 1 négyszögletes piskótalap • 6 dl joghurt • 40 dkg vegyes nyári gyümölcs (ribizli, őszibarack, alma) • 5 evőkanál cukor • 3 dl tejszín • 2 dkg zselatinpor
A gyümölcsöket szükség szerint meghámozzuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd papírtörlôn leszárítjuk. A joghurtot cukorral összekeverjük, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint egy dl vízben melegítve feloldjuk, majd a tejszínes joghurthoz csorgatjuk, közben folyamatosan keverjük. Beleforgatjuk a gyümölcsöket is. A piskótát egy folpackkal kibélelt tepsibe terítjük, és rákenjük a joghurtos masszát. Hűtőbe tesszük és teljes szilárdulás után kockákra vágva tálaljuk. A kockák tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük.
|