Khubz Ruqaq Fenugreek bread
450 g flour
Szitálj a liszttel együtt egy kanál sót, és dombocskát halmozz a munkaasztalon, adj hozzá 1 teáskapnál fenugreek magot és egy csepp vizet.
Sift the flour together with 1 tablespoon salt, and mound it on your work table:add 1 teaspoon of fenugreek seeds and a drop of water.
Dagaszd a tésztát, adj hozzá vizet addig haladj, amíg el nem érsz egy nyúlékony tésztát, ezt kellene tenni 15 percig.
Knead the dough, adding water as you go along, to obtain an elastic dough, this should take about 15 minutes.
Hintsd meg a tésztát liszttel, takard be száraz ruhával és tedd félre 30 percre.
Dust the dough with flour, cover with a dry cloth and set aside for about 30 minutes.
Válaszd szét a tésztát 10-12 egyenlő darabra és alakítsd őket nagyon vékony lemezekké.
Divide the dough into 10-12 equal size pieces and shape them into very thin disk.
Hintsd meg a lemezeket lisztel, és hajtsd félbe, helyezd őket száraz ruhára és takard be őket egy másik ruhával, tedd félre 30 percre.
Dust each disk with flour and fold in half; place them on dry cloth and cover with another cloth; set aside for 30 minutes.
Nyisd ki a lemezeket és helyezed őket a sütő tepsibe, süsd őket 220 fokon kb. 8-10 perig.
Open the disks and place them on an oven pan; bake at 220 Celsius for 8-10 minutes. |