Réteges túrótorta
www.gyongy.hu 2005.11.20. 13:05
Hozzávalók 16 szelethez: 1 kész piskóta tortalap, 10 dkg kecsketúró, 10 dkg tehéntúró, 10 dkg kecskesajt, 10 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, 15 dkg áfonyalekvár, 2 dkg zselatin
- A tortalapot vízszintesen kétszer kettévágjuk. Tálban összekeverjük a tehéntúrót a kecsketúróval, a reszelt natúr kecskesajttal, a porcukorral. ízlés szerint reszelt citromhéjat is adunk hozzá. - A zselatint meleg vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a krémbe. Kettéosztjuk, az egyikbe belekeverünk 10 dkg áfonyalekvárt. - Az alsó lapot kevés áfonyalekvárral megkenjük és köré pattintjuk a tortakarimát. Ráhalmozzuk a fehér túrókrémet. - Ráhelyezzük a középső tortalapot, erre kerül az áfonyás túrókrém. Ráhelyezzük a tetejét, amit megkenünk a maradék lekvárral. - Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
|