A sajtok felhasználásáról |
|
2003.08.13. 22:16 |
A különböző népek sajtszokásainak megismerésekor meggyőződhettünk arról, hogy a sajtot nemcsak zöldségfélékkel, gyümölcsökkel, tésztafélékkel együtt lehet fogyasztani, hanem kiváló levesekkel, húsokkal, hallal, sőt még a pacallal is. A sajt szinte minden élelmiszerrel párosítható anélkül, hogy elvesztené ízét, aromáját.
|
Hogyan vágjuk, szeleteljük a sajtokat |
|
2003.08.13. 22:14 |
A háziasszony nem rendelkezik olyan és annyiféle sajtvágó eszközzel, mint egy sajtüzlet.
|
A sajtok vajkiegészítése |
|
2003.08.13. 22:14 |
Az igazi sajtkedvelő ellenzi a sajt vajkiegészítését.
|
Milyen kenyeret szolgáljunk fel a sajthoz |
|
2003.08.13. 22:13 |
Minden sajt, bármilyen kenyérrel jóízűen fogyasztható.
|
A sajtok előkészítése felhasználásra |
|
2003.08.13. 22:12 |
A sajtokat már 2-3 órával a felszolgálás előtt ki kell venni a hűtőszekrényből.
|
A sajt konyhai tárolása |
|
2003.08.13. 22:11 |
Sajtból, mindig csak annyit szerezzünk be, amennyit néhány nap alatt elfogyasztunk.
|
A sajt szerepe a táplálkozásban |
|
2003.08.13. 22:10 |
A sajt teljes biológiai értékű fehérjéjén kívül gazdag a csontképzéshez szükséges kalciumban és más ásványi anyagokban is.
|
|