Hódít a kecskesajt : A kecskesajt egészen különleges ízt kölcsönöz az édességeknek is. Amíg nem próbálta, úgysem hiszi, milyen finom! |
A kecskesajt egészen különleges ízt kölcsönöz az édességeknek is. Amíg nem próbálta, úgysem hiszi, milyen finom!
www.gyongy.hu 2005.11.20. 13:04
Körte kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy körte, 1 dl tokaji sárgamuskotály, 1 zacskó hidegen keverhető vaníliaízű krémpor, 1 dl tejszín, 4 dkg kecskegomolya, 2 dkg kecskesajt, 6 dkg cukor, 5 dkg porcukor, 1 teáskanál citromlé, kis rúd fahéj, 3 szem szegfűszeg
- Fazékban fél liter vizet forralunk. Beletesszük a cukrot, a fahéjrudat és a szegfűszeget. A körtét egészben beleállítjuk és érettségtől függően 3-5 percig főzzük. Kihűtjük, félbevágjuk, magházát kiemeljük. - A kecskegomolyát kikeverjük a reszelt kecskesajttal, a porcukorral és a citromlével. A tejszínt habbá verjük és belekeverjük a krémbe. Az így kapott masszából golyókat formázunk. A vaníliaízű krémport kikeverjük a tokajiban. - Tányérra helyezzük a körtét, közepébe teszünk egy golyót. Köré öntjük a boros mártást, és belehelyezzük a maradék sajtos golyókat.
|