Kuha tanya
Tartalom
 
Szállás

Felújítás miatt átmenetileg nincs szállásunk. 

Bővebben itt...      (katt a felíratra)

 
A mi kecskesajtunk!

KATT A SAJTRA!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hódít a kecskesajt
Hódít a kecskesajt : A kecskesajt egészen különleges ízt kölcsönöz az édességeknek is. Amíg nem próbálta, úgysem hiszi, milyen finom!

A kecskesajt egészen különleges ízt kölcsönöz az édességeknek is. Amíg nem próbálta, úgysem hiszi, milyen finom!

www.gyongy.hu  2005.11.20. 13:04

Körte kecskesajttal Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy körte, 1 dl tokaji sárgamuskotály, 1 zacskó hidegen keverhető vaníliaízű krémpor, 1 dl tejszín, 4 dkg kecskegomolya, 2 dkg kecskesajt, 6 dkg cukor, 5 dkg porcukor, 1 teáskanál citromlé, kis rúd fahéj, 3 szem szegfűszeg

- Fazékban fél liter vizet forralunk. Beletesszük a cukrot, a fahéjrudat és a szegfűszeget. A körtét egészben beleállítjuk és érettségtől függően 3-5 percig főzzük. Kihűtjük, félbevágjuk, magházát kiemeljük. - A kecskegomolyát kikeverjük a reszelt kecskesajttal, a porcukorral és a citromlével. A tejszínt habbá verjük és belekeverjük a krémbe. Az így kapott masszából golyókat formázunk. A vaníliaízű krémport kikeverjük a tokajiban. - Tányérra helyezzük a körtét, közepébe teszünk egy golyót. Köré öntjük a boros mártást, és belehelyezzük a maradék sajtos golyókat.

 
Aktuális

A képek és szövegek folyamatos feltöltés alatt vannak. Ami még lesz: bővülő képtár, rövid leírások, vidám történetek a tanya életéből.


Kis türelmet kérünk mert tehenet és kecskét fejünk, finom sajtot készítünk (amiről fotót is találtok majd).

 
Elérhetőségünk

Kuha-tanya
2627 Zebegény
Bő-Szob 1.
Telefon: 06-30-634-6579

e-mail: kuhatyanya@gmail.com

 
Rólunk írták

 

KATT AZ ÚJSÁGRA!

 
Öcsi és kedvencei
 
Bekukkantók
Indulás: 2003-07-21