Lepényhal filé paradicsomos vajban
Tin 2003.08.14. 17:28
Érdemes ennek az ételnek az elkészítésére egy kis időt szánni. Megéri.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 50 dkg érett paradicsom
- 60 dkg lepényhal filé (friss, vagy mélyhűtött)
- 1 citrom
- 1 csipet frissen őrölt fehérbors, só
- 2 dkg friss turbolya
Elkészítés:
A vaj felét a mélyhűtőbe tesszük. A paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, és a magokat, a lével együtt eltávolítjuk, a húsát kis kockákra vágjuk, és egy evőkanálnyi olvasztott vajban 2 percig pároljuk, majd félretesszük. A halfilére csepegtetjük a citrom levét, megsózzuk, megborsozzuk, és a maradék felforrósított vajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Letakarjuk, és félretesszük. A paradicsomkockákat felmelegítjük, a jéghideg, darabokra vágott vajat gyenge tűznél felolvasztjuk benne, közben habverővel addig verjük, míg krémszerűvé nem válik. A halfilét előmelegített tányérokra rendezzük, a mártást mellékanalazzuk, és finomra vágott turbolyával meghintve tálaljuk.
|