Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
Ropogósra sütött egész liba, vagy kacsa |
Tin |
2007.06.18. 07:44 |
Lehet, hogy mások nem így készítik, de igazából sehol nem találtam receptet, ami leírta volna, hogy készül az igazi ropogós libasült. Azért írom le ide, hátha másnak is ismeretlen ez a terület.
|
|
Csirkepaprikás |
Tin |
2004.09.22. 10:45 |
Ez egy nagyon alapnak számító étel, mégis leírom, azok kedvéért, akik most kezdik a főzést tanulni.
|
|
Lecsós csirkecomb |
Tin |
2004.08.16. 09:51 |
Lecsószezon van. A családban meg én szeretem egyedül. Viszont nem szeretek kétfelé főzni, ezért született ez a régi-új recept.
|
|
Húsos palacsinta |
Tin |
2004.01.28. 09:55 |
Sokféle változata létezik a palacsintának. Én azt írom le, ahogy nálunk készül. Mi is szeretjük, és a vendégeink is.
Hagyományosan a pörköltmaradékok eltüntetésének remek módja a húsospalacsinta. Nálunk azonban nagyon ritkán készül pörkölt, az valahogy nem fogy. Ezért én külön a palacsintához készítek pörköltöt, méghozzá csirke, vagy pulykamellből. (Persze lehet bármiből, kinek mihez van kedve)
|
|
Nyársak hússal, vagy hús nélkül |
Tin |
2003.12.03. 17:43 |
Megint egy olyan ételt írok le, amit elképesztően sokféleképp lehet elkészíteni. Minden csak a fantáziánkon, és a fellelhető hozzávalókon múlik.
|
|
Brassói aprópecsenye, ahogy én szoktam készíteni |
Tin |
2003.11.16. 11:33 |
Többnyire pulykából készül nálunk a brassói, nem tudom miért, valahogy megszoktuk a pulyka ízét, és már jobban ízlik, mint a disznóhús.
|
|
Csirkemájjal töltött combok |
Tin |
2003.11.16. 11:16 |
Csirke csirkével. :-)) De finom. :-)
|
|
Ananászos csirkemell |
Tin |
2003.09.02. 12:25 |
Ha van rá mód, akkor érdemes ezt az ételt friss ananásszal elkészíteni. Sokkal finomabb.
|
|
„Mexikói” ragu |
Tin |
2003.08.21. 13:53 |
Inkább csak a zöldségek miatt neveztem el ezt az ételt mexikóinak. Gyorsan elkészül, és jól variálható az otthon található dolgokból.
|
|
Pórés, sonkás töltött pulykamell |
Tin |
2003.08.15. 13:15 |
Szintén remek vendégváró étel, mert hidegen a legjobb szeletelni, hogy ne essen szét.
Önmagában salátával, vagy hidegtálra a szokásos húsok mellé kínálva is tálalható.
|
|
Sajtos csirke |
Tin |
2003.08.13. 14:30 |
Szintén egy egyszerű, gyors étel, remek vendégváró, mert össze lehet készíteni, és a vendégek érkezésekor csak meg kell pirítani a sajtot. Nem írok mennyiségeket, mert teljesen ízlés dolga, hogy vastagon szereti a tetején valaki a sajtot, vagy leheletvékonyan.
|
|
Variációk a tejszínes pulykára |
Tin |
2003.08.13. 09:16 |
Jöjjenek tehát a variációk. A végén már pulyka nem is lesz benne. :-)
|
|
Tejszínes gombás pulyka |
Tin |
2003.08.13. 09:06 |
Azért ezt választottam első receptnek, mert a saját fejemből pattant ki, és mert borzasztóan egyszerű. Persze lehet, hogy mások is ismernek hasonló ételt, de az talán nem ugyanilyen. Én is szoktam variálni, a következőkben azt is leírom, hogyan.
|
|
Nyitás |
Tin |
2003.08.12. 16:42 |
Kezdetnek elmondanám, hogy nagyon szeretek főzni. Minden érdekel, ami a főzéssel kapcsolatos. Az étel története, az elkészítés módja, a hozzávalók, és azok beszerzésének módja.
|
|
Következő 20 cikk | Előző 20 cikk |
|