Paradicsomos hal fóliában
Tin 2003.08.14. 14:17
Szezonja van a paradicsomnak. Használjuk ki!
Hozzávalók:
- 2 nagy, vagy 4 kicsi dévérkeszeg
- 1 citrom, só, paprika,
- 1 csipet frissen őrölt fehérbors
- 4 dkg vaj
- 60 dkg húsos paradicsom
- 1 hagyma
- 1-1 csokor petrezselyem és kapor
- 1-1 ágacska citromfű és kakukkfű
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál fűszeres mustár
Elkészítés:
A keszegeket megtisztítjuk. Kívül belül meghintjük citromlével, sóval, borssal, paprikával. Egy-egy megfelelő nagyságú alufóliát megkenünk vajjal, és a halakat ráfektetjük. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk és apróra vágjuk. Először a hagymakarikákat, aztán a paradicsomszeleteket rendezzük a halra. Sóval borssal fűszerezzük, végül rászórjuk a zöldfűszereket. A fóliát a széleknél szorosan összeillesztjük, de ne simítsuk a halra, mert a keletkező gőz kiszakíthatja.
Előmelegített sütőben, 200°C-on 30-40 percig pároljuk. A hal kisült levét tejföllel, és mustárral elkeverjük, és tálaláskor mártásként használjuk.
|