Csípős olmlett olivabogyóval
Tin 2003.08.13. 22:31
Gyorsan elkészíthető, laktató reggeli
Hozzávalók:
- 8 tojás,
- 1 nagy fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 150g húsos paradicsom, vagy 2 evőkanál paradicsompüré,
- 1 csipet őrölt menta, 1 csipet bazsalikom, 1 csipet majoránna,
- 1 körömnyi cseresznyepaprika, vagy más csípős paprika,
- 100g olívabogyó, só, bors, olaj.
Elkészítés:
A hagymát finomra megvágjuk, egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk, a paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, vagy villával szétnyomkodjuk, levével együtt a hagymára dobjuk hozzáadjuk a mentát, bazsalikomot, majoránnát és a cseresznyepaprikát, végül a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül kb. 8-10 percig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom elfövi a levét. A tojásokat felverjük, kevés borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyót és az egészet a paradicsomos-fűszeres alapra öntjük, összekeverjük, 2-3 percig még sütjük, de már nem keverjük meg, lehúzzuk a tűzről, ugyancsak 2-3 percre fedővel letakarjuk és azonnal, melegen tálaljuk. Nem szabad kiszáradnia, mert úgy nem jó.
|