Brassói aprópecsenye, ahogy én szoktam készíteni
Tin 2003.11.16. 11:33
Többnyire pulykából készül nálunk a brassói, nem tudom miért, valahogy megszoktuk a pulyka ízét, és már jobban ízlik, mint a disznóhús.
Hozzávalók:
- 1 kg pulykafelsőcomb (csont és bőr nélkül)
- 1 kg mirelit hasábburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- olaj
Elkészítés:
A pulykát, amennyire lehetséges apró csíkokra vágom, (de az sem baj, ha kockák lesznek belőle) A hagymát szintén apróra vágom, és a felhevített olajon megpirítom. Mikor már megfonnyadt, akkor rádobom a zúzott fokhagymát, és egy kicsit pirítom, majd a húst is hozzá teszem. Megkeverem, sózom, borsozom, és megszórom pirospaprikával. Mikor kicsit megpirult a hús (vagyis kifehéredett minden oldala) akkor lefedem, a tüzet mérsékelem alatta, és hagyom, hogy a hús a saját levében párolódjon. Ha megpuhult, ez hamar megy kb fél óra,(ha nagyon elpárolgott volna a leve, akkor kevés vízzel fel kell önteni) rádobok még egy gerezd összetört fokhagymát, és összekeverem a közben megsütött krumplival.
Uborkasalátával a legfinomabb.
|