Csirkepaprikás
Tin 2004.09.22. 10:45
Ez egy nagyon alapnak számító étel, mégis leírom, azok kedvéért, akik most kezdik a főzést tanulni.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell, és comb vegyesen. (ízlés szerint, kinek mi ízlik jobban) A bőrétől megszabadítva, mert nálunk azt senki nem szereti, viszont az étel túl zsíros lesz tőle.
- 1 fej vöröshagyma
- 3 teáskanál pirospaprika
- 1 pohár tejföl (esetleg tej)
- liszt
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, és az olajon elkezdem párolni. Amikor már kezd pirulni, hozzáadom a pirospaprikát, majd gyorsan a csirkehúst is. (A csirkemellet előzőleg 4 részre vágom, a csonttal együtt, a combot meg ketté, vagy csak felsőt használok)
Megsózom, borsozom, és lefedve lassú tűzön párolom. Ha megpuhult, de közben elforrta a levét, akkor kevés vízzel pótlom. Esetleg a habarásba tejet teszek, attól függ mennyi szaftra van szükség. Amikor már kész van, a tejfölt elkeverem a liszttel, de nem túl sokat használok nehogy liszt ízű legyen az egész, a forró léből merek néhány kanálnyit a habarékhoz, hogy ne csomósodjon össze, jól kikeverem, majd a húshoz öntöm. Még egy pár percig forralom, és kész is.
Nokedlivel tálalva a legfinomabb.
|