Lecsós csirkecomb
Tin 2004.08.16. 09:51
Lecsószezon van. A családban meg én szeretem egyedül. Viszont nem szeretek kétfelé főzni, ezért született ez a régi-új recept.
Hozzávalók:
- 1 kg csirke felsőcomb filé, vagy legalább 8 darab, egy négytagú családnak
- 1 kg paprika
- 20-30 dkg paradicsom (persze ez attól függ, ki milyen lecsót szokott készíteni)
- 1 fej hagyma
- olaj
- só
- bors (esetleg sültcsirke fűszerkeverék)
- 5 dkg füstölt, húsos szalonna
Elkészítés:
A megmosott csirkecombokat besózom, fűszerezem, kicsit állni hagyom. Egy nagy serpenyőben, vagy wokban kevés olajat forrósítok. A csirkecombokat a forró olajba dobom, és nem piszkálom. Mikor az egyik oldaluk piros, megforgatom őket. Ha már mindkét felük piros, kiszedem egy tálra, számítani lehet rá, hogy még ereszt levet, tehát érdemes egy rácsra tenni, de ez nem olyan fontos.
A visszamaradt olajon megpirítom az apróra vágott szalonnát. Ráteszem a hagymát, és a paprikát, megsózom (esetleg lefedem, bár a Apuval ezen vérre menő viták szoktak lenni :-)) Mikor a paprika megpuhult, akkor hozzáteszem a kockákra vágott (igény szerint hámozott) paradicsomot. Összekeverem, és visszarakosgatom a csirkecombokat is a lecsóba.Ráöntöm a levet is, amit esetleg közben eresztett. Igyekszem úgy rendezni, hogy a lecsó eltakarja a combokat, lefedem, és hagyom párolódni. Nem kell sokáig, hiszen a hús már teljesen átsült.
Rizzsel tálalom
|