„Mexikói” ragu
Tin 2003.08.21. 13:53
Inkább csak a zöldségek miatt neveztem el ezt az ételt mexikóinak. Gyorsan elkészül, és jól variálható az otthon található dolgokból.
Hozzávalók:
1 filézett csirkemell
3 fej gomba
1 kukorica konzerv
1 zöldborsó konzerv (lehet 2 mexikói zöldség keverék is)
1 kis doboz paradicsompüré
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma,
só, bors, majoránna, bazsalikom
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot. Egy kicsit pirítjuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Ha a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a gombát, a fűszereket, majd fedő alatt hagyjuk párolódni. Amikor a gomba megpuhult, ráöntjük a paradicsompürét, a zöldségeket, még hagyjuk forrni egy kicsit.
Főtt rizzsel tálaljuk.
|