Húsos palacsinta
Tin 2004.01.28. 09:55
Sokféle változata létezik a palacsintának. Én azt írom le, ahogy nálunk készül. Mi is szeretjük, és a vendégeink is.
Hagyományosan a pörköltmaradékok eltüntetésének remek módja a húsospalacsinta. Nálunk azonban nagyon ritkán készül pörkölt, az valahogy nem fogy. Ezért én külön a palacsintához készítek pörköltöt, méghozzá csirke, vagy pulykamellből. (Persze lehet bármiből, kinek mihez van kedve)
Hozzávalók:
- 12 sós palacsinta
- 40 dkg csirkemell (vagy másfajta pörköltnek való hús)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- olaj
- tej
- tejföl
- liszt
- só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A húsból pörköltöt készítünk a szokásos módon. (A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. A kockára vágott húst rádobjuk, és szintén pirítjuk. A pirospaprkikát szórunk rá, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpuhítjuk. Ha puha fel kell önteni vízzel, mert sok szaftra lesz szükségünk) A kész pörköltöt leszűrjük, és a húst ledaráljuk. Tejföllel, sóval borssal krémesre keverjük, és a palacsintákba töltjük. A palacsitákat úgy hajtogatjuk, hogy először jobbról, és balról behajtjuk a közepe felé, aztán csavarjuk fel. Egy tepsiben szorosan egymás mellé rakosgatjuk. A megmaradt szaftot tej, liszt, és tejföl segítségével behabarjuk, majd a tepsiben lévő palacsintákra öntjük, hogy lehetőleg ellepje őket. Előmelegített sütőben sütjük nagyjából 20 percig, hogy a lé besűrűsödjön.
Tejföllel megöntözve tálaljuk.
|