Sajtos csirke
Tin 2003.08.13. 14:30
Szintén egy egyszerű, gyors étel, remek vendégváró, mert össze lehet készíteni, és a vendégek érkezésekor csak meg kell pirítani a sajtot. Nem írok mennyiségeket, mert teljesen ízlés dolga, hogy vastagon szereti a tetején valaki a sajtot, vagy leheletvékonyan.
Hozzávalók:
- filézett csirkemell
- reszelt sajt, füstölt, és sima vegyesen
- tejföl, vagy tejszín
- só, bors
- a sütéshez egy kevés olaj.
Elkészítés:
Kétféleképpen is nekiláthatunk. A szeletekre vágott húst befűszerezzük, és kiolajozott tepsibe tesszük (nem árt alá sütőpapírt tenni, mert így nem ragad le a sajt), és megsütjük. A másik kezdés hasonló, itt is szeletekre vágjuk a csirkemellet, megsózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben megsütjük, mindkét oldalát. Tepsibe rakjuk, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral, és meglocsoljuk sok tejszínnel, vagy tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején szép piros nem lesz. Miközben sül, a sajt beleolvad a tejszínbe (vagy tejfölbe) és jó kis mártás lesz belőle. Lehet rizzsel, vagy hasábburgonyával is tálalni.
|