Variációk a tejszínes pulykára
Tin 2003.08.13. 09:16
Jöjjenek tehát a variációk. A végén már pulyka nem is lesz benne. :-)
Tejszínes-gombás pulykamell, fokhagymával:
Az elkészítése megegyezik az alaprecepttel, a különbség mindössze annyi, hogy a mellet kisebb szeletekre kell vágni, és az olajban meg kell pirítani néhány gerezd (ízlés dolga, hogy mennyi) fokhagymát. Tésztával, és rizzsel tálalva is finom.
Tejszínes-gombás-szalonnás pulyka:
Ez csak egy kis változás, a szalonnát kell először megpirítani, és aztán arra tenni a húst, mindegy, hogy a mellet, vagy a combot. A szalonnától remek füstölt ízt kap az étel.
Tejszínes-gombás szósz, Eszterházy sonkával:
Ez a szósz a fokhagymás változatból alakult ki. Az Eszterházy sonka azért fontos, mert van rajta egy vékony zsírréteg, ami sütés közben megpirul. A sonkát össze kell vágni vékony csíkokra, megpirítani, és erre rakni a gombát. Leginkább tésztával szoktuk enni.
|