Tejszínes gombás pulyka
Tin 2003.08.13. 09:06
Azért ezt választottam első receptnek, mert a saját fejemből pattant ki, és mert borzasztóan egyszerű. Persze lehet, hogy mások is ismernek hasonló ételt, de az talán nem ugyanilyen. Én is szoktam variálni, a következőkben azt is leírom, hogyan.
Hozzávalók:
- 1kg pulykacomb, csont és bőr nélkül
- 1kg gomba
- 3dl tejszín,
- só, bors,
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A húst meg kell mosni, apró csíkokra vágni. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon megpirítjuk a húst, amikor kifehéredett, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve pároljuk lassú tűzön, amíg teljesen megpuhul a hús. Ha túl sok leve lenne, még forraljuk egy kicsit, majd besűrítjük a tejszínnel.
|