Nincs minden forrás felsorolva!
A-vitamin (retinol): máj, tojássárgája, vaj, saláta, petrezselyem, barack, sárgarépa, paradicsom, sütőtök, sárgadinnye, stb...
B-vitaminok: tej, tojás, élesztő, mák, brokkoli, máj, karalábé, kukorica, paradicsom, káposztafélék, búzacsíra, hüvelyesek, burgonya, hántolatlan növényi magvak, stb...
C-vitamin: paprika, alma, kivi, eper, fekete ribizli, brokkoli, káposzta, csipkebogyó, karfiol, karalábé, narancs, grapefruit, stb...
D-vitamin (kalciferol, ergoszterol): tengeri halak, tejtermékek, gomba, máj, tojássárgája, stb...
E-vitamin: tengerihal-olaj, brokkoli, paraj, zöldborsó, búzacsíra, olajos magvak, stb...
H-vitamin (biotin): tojássárgája, csokoládé, mogyoró, stb...
K-vitamin (fillokinon): sárgabarack, avokádó, tök, bab, sárgarépa, csonthájas gyümölcsök, stb... |