Gazdag gulyás
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg pulykamellfilé
1 nagy fej hagyma
1 paprika
2 paradicsom
1 cukkini
1 padlizsán
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
|
Előkészítés: A pulykamellet megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. A húst megszórjuk a pirospaprikával, annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Belekeverjük a paprikát és a paradicsomot, összeforraljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, padlizsánt, sóval, borssal fűszerezzük, és kb. 20 percig főzzük. Bazsalikomlevélkékkel díszítve tálaljuk. Köretként friss kenyeret vagy párolt rizst kínáljunk.
| |