Receptek : Kifli/zsemle - Limara új módszere alapján |
Kifli/zsemle - Limara új módszere alapján
Hozzávalók:
12 dkg nyanya
2 dl langyos víz
1 dkg élesztő
1 tk cukor
20 dkg liszt
Ebből nokedli sűrűségű tészát keverni, majd kb. 1 órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten.
Ehhez jön majd:
1,2 dl víz (kb. a fele kellett még nekem az előző lépéshez, hogy galuska sűrűségű legyen a tésztám, a maradékból 2 ek vizet lecseréltem tejre, a tejpor helyett)
2 tk. só
0,5 dl olaj
40 dkg liszt (nekem elég volt 35 dkg.)
2 ek tejpor (helyette a vízből lecserélve tejre 2 ek víz)
én még tettem bele egy totál púpos tk. tejsavóport
Ebből bedagasztottam a tésztát, magj 20 perc kelés után átgyúrtam, hagytam duplájára kelni. Utána kicsit átgyúrtam és 12 egyenlő részre osztottam. Megformáztam kiflinek, illetve zsemlének. Tepsin kelesztettem még 1 órát. Mielőtt sütőbe tettem lespricceltem vízzel, a kifliket megszórtam sóval. 200 fokos sütőben 25 percig sütöttem.
|