Receptek : Zabkorpás-csokoládés keksz - Fortunate |
Zabkorpás-csokoládés keksz - Fortunate
Hozzávalók:
20 dkg margarin
23 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás
13 dkg finomliszt
16 dkg zabkorpa
6 dkg durvára vágott étcsokoládé
1 kk sütőpor
1 mk só
1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, azután a tojást is beledolgozzunk. A lisztet, a zabkorpát, a csokoládét, a sütőport és a sót összekeverjük. A margarinos masszához adjuk, és a tejszínt is beleöntjük. Vízbe mártott kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire csak 4*4 halmocskát rakunk, nehogy elterülve összetapadjanak. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (200 fok, légkeverés 180 fok) kb 12 percig sütjük. Ha kihűlt, száraz, hűvös helyen tároljuk. Fémdobozban 2-3 hétig is eláll.
most csoki nélkül
|