Zsemlegombóc - Bora
Hozzávalók:
3 db szikkadt zsemle
50 dkg liszt
5 dkg zsír
2 db tojás
só
Elkészítés:
A zsemlét apró kockákra vágom és zsíron megpirítom. Egy tálban 1/2 kg lisztből, 2 tojásból tésztát keverek annyi víz hozzáadásával (kb. 4-4,5 dl), hogy főzőkanállal jól el lehessen dolgozni. 2 késhegynyi sót hintek bele. Amikor a tésztát simára kevertem, hozzáadom a zsíron pirított zsemlekockákat.
Fazékban vizet forralok, megsózom és amikor erőssen forr, beleszeggatom a tésztát. A tészta átfővéséről úgy győződöm meg, hogy 5-6 perc múlva egyet kiveszek és félbevágom. Ha a közepe is átfőtt, akkor kiszedem a vízből és tálra rakom. Vadas szószok, mártások mellé tálalom köretként.
|