Kocsonya - Bora
Hozzávalók:
kb. 1,5 kg kocsonyahús csonttal együtt(láb, bőr, farok, csülök/karaj)
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
10-15 dkg répa
pár szem egész bors
1 cseresznyepaprika
1 ek vegeta
1 kk só
Elkészítés:
A kocsonyahúst megtísztítom, megmosom. Lobogó, forrásban lévő vízzel leforrázom egy fémtálba. Néhány perdig állni hagyom, utána leöntöm róla a vizet és újból megmosom a csap alatt. 2,5 l hideg vízben felteszem főzni. Ha felforrt, a habot leszedem, azután a maradék hozzávalót beleteszem. Addig főzöm, míg a hús olyan puha lesz, hogy lejön a csontról. Ez lassú tűzön kb. 4,5 óra. Kiveszem a húst kicsontozom. A levet hagyom hűlni a fazékban, majd lezsírozom. Szűrőn rászrűöm a tényérban lévő húsra, répára.
|