Zebratorta
Hozzávalók:
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1,25 dl langyos víz
2,5 dl étolaj
37,5 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek kakaó
Elkészítés:
A tojások sárgáját cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belekeverem, végül a keményre felvert fehérjét óvatosan beleforgatom. Megfelezem a tésztát, az egyik felébe sűrőn keresztül belszitálom a kakaót és jól elkeverem.
Sütőpapírral kibélelek (vagy vaj és liszt) egy 26 cs-es tortaformát, aminek az aljába közepére teszek a fehér tésztából először két kanál tésztát. Nem kell elkenni. A világosra jön 2 kanál kakaós tészta. Nem mellé, rá! Ezt a kanalázást addig kell folytatni, amíg a tésztából van, mindig középre a tetjére. Így a tészta csíkosra teríti szét magát. Úgy kell sütni, mint a piskótát.
|