Csokis tallérok - Stalh
Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk őrölt fahéj
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás
15 dkg étcsoki
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 200 fokra és sütőpapírt terítek egy nagy tepsibe.
A lisztet meg a cukrozatlan kakaóport szűrőn átszitálom egy tálba, majd hozzájuk keverem a szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Nagy késser apróra vágom az étcsokit, és hozzászórom a kakaós liszthez. Előveszek egy másik tálat, ebben összehabosítom a puha vajat a cukorral, aztán a tojást is eldolgozom benne.
A tojásos-cukros vajba fakanállal belekeverem a kakaós lisztet, majd összedolgozom. A csokis masszából evőkanállal kirakok egymástól távol halmokat, majd 12-16 perc alatt megsütöm a forró sütőben.
|