Lala kifli
Hozzávalók:
70 dkg liszt
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek. cukor
csipet só
1 dl tej
5 dkg élesztő
1 mk. cukor
20 dkg ráma
1 ek. só
Elkészítés:
A tejben az élesztőt a cukorral felfuttatod, majd a maradék hozzávalóval (ráma + 1 ek só kivételével) kelttésztát dagasztasz. Ha megkelt 4 részre osztod a tálban. 1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezed, kinyújtod pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkened a most leírt krémmel: 20 dkg rámát kikeverünk 1 ek sóval jó habosra, lágyra. Nem tévedés az evőkanál. A megkent lapot befeded a másikkal, majd 16 cikkre vágod és kiflire feltekered. Így jársz el a megmaradt 3/4 rész tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából" összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkened. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítheted, díszítheted. A lapot meg lehet kenni ketchuppal, fokhagymás rámával, apróra vágott olivabogóval.
|