Madártej - Bora
Hozzávalók:
4 egész tojás
1 liter tej
4 evőkanál cukor
1 evőkanál fnomliszt
2 csomag vaníliás cukor
mazsola
Elkészítés:
Egy tűzálló tálban keverjétek habosra a tojássárgákat 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és a liszttel. A tojásfehérjékhez tegyetek 1 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és verjétek kemény habbá. Ha készen vagytok vele, tartsatok egy tésztaszűrőt a hab fölé és öntsetek át rajta 2 pohár forró vizet. Hagyjátok így. Forraljátok fel a tejet és fokozatosan öntsétek a kikevert tojássárgájára. Nagyon fontos a sorrend, mert ha felcserélitek, a madártej összecsomósodik. A tűzálló tállal együtt tegyétek a tűzhelyre és addig kevergessétek, amíg forrni nem kezd. Vegyétek le a tűzről és egy evőkanállal vagy kisebb méretű lyukacsos szűrőkanállal kanalazzátok ki a leforrázott habot és rakjátok a madártej tetejére. Reszelt csokoládéval, apróra vágott gyümölccsel díszítsétek. Hűtve igazán finom. Tetejére mazsolát, darált diót is szórhattok.
|