Receptek : Tárkonyos húsgombócleves - Bora |
Tárkonyos húsgombócleves - Bora
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
25 dkg darált hús
2 tojás
5 dkg búzadara
1/2 mk őrölt feketebors
1 kiskanál ételízesítő
1,2 liter szűrt húsleves (lehet több is)
2 dl tejföl
1 ek finomliszt
2-3 ág friss tárkony (szárított is lehet)
1/2 citrom
csipetnyi porcukor
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajon üvegesre sütjük, kihűtjük, majd a hússal, a tojással és a búzadarával összedolgozzuk. Megborsozzuk, az ételízesítővel fűszerezzük, lefedve hűtőszekrényben 30 percen át pihentetjük.
A levest felforraljuk, a húsos masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a levesbe dobva gyöngyöző forralással 20 percig főzzük.
A tejfölt és a lisztet simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd a leveshez öntjük. 5 percig főzzük, végül az apróra vágott tárkonylevéllel fűszerezzük; pár csepp citromlével vagy tárkonyecette és a cukorral kellemesen pikánsra ízesítjük.
|