CITROM TRÜKKÖK, PRAKTIKÁK, TIPPEK
Több levet ad a citrom, ha felhasználás előtt tenyerünkkel nyomva végiggörgetjük az asztal lapján.
A felvágott citromot kifacsaráskor ne nyomjuk nagy erővel, mert a héj fehér, rostos részéből és a szétnyomott magokból a keserű íz a lébe kerül. Ha a félbevágott citromot vágásfelülettel lefelé egy kistányérra helyezzük, beborítjuk pohárral, és a hűtőszekrénybe tesszük, később is felhasználhatjuk, nem szárad ki.
A karikára vágott citromot sokáig felhasználhatjuk, ha a szeleteket üvegbe tesszük, és rétegenként cukorral meghintjük, azután az üveget jól lezárjuk.
Étkezés előtt igyunk meg egy citrom levét vízzel keverve. Ebben sok a C-vitamin, valamint javítja az emésztést és a zsírlebontást is. Tyúkszemre egy szelet citrom nagyon-nagyon hatásos! Halszálka lenyelése esetén együnk egy szelet citromot vagy igyunk ecetes vizet, majd nyeljünk krumplipürét vagy kenyeret, hogy kitisztuljon a nyelőcső. Ha a farmered titntás lett, csepegtess rá igazi citrom levét, és már ki is jön a tinta! |