Add a Startlaphoz

 

 

.

 

Képeslap küldés

www.123gretings.com

www.e-card.hu 

www.egerszegnet.hu/gcards/ 

http://gondolkodom.hu

http://kepeslap.hu

http://kepeslap.linkcenter.hu

http://kepeslapok.lapozz.hu

http://picpost.hu

http://josda.zsozirisz.hu

www.kepguru.hu


 

 

 

 

 

 

 

Vidám képszerkesztők

 

RECEPTEK online

 

.

 
NEM KELL REGISZTRÁLNOD,SEM BELÉPNED! Igy is működik
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SÜTEMÉNYEK
[10-1]

2008.12.21. 07:53 Idézet

FLÓDNI

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 4-6 ek porcukor
  • 3 tojássárgája
  • töltelékek:
  • kb. 7 dl bor
  • 25 dkg mák
  • 25 dkg dió
  • 60 dkg cukor
  • 1 üveg szilvalekvár
  • 1 csomag mazsola
         
  •  1 kg alma
  •  
  • 1 szelet reszelt csokoládé
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  •  
    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverem, és kevés borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom. A kész tésztát öt részre osztom és vékonyra nyújtom. (Az egyik kicsivel legyen nagyobb, mert ez lesz a legalsó réteg.)
    Az almát apró darabokra vágom és borban megpárolom. A máktöltelékhez a darált mákot borral felfőzöm, a cukrot, mazsolát, baracklekvárt hozzákeverem. A diótöltelékhez a darált diót borral felfőzöm, hozzáadom a cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét. Az összes tölteléket kihűtve kell a tésztára tenni.

    Rétegezés: Alulra jön a nagyobb tésztalap, majd a máktöltelék, egy tésztalap, almatöltelék, egy tésztalap, diótöltelék, egy tésztalap, szilvalekvár, utolsó tésztalap, melyet tojássárgával megkenek, és lassú tűzön aranybarnára sütöm.

     


    2008.12.08. 09:57 Idézet

     

    MÉZES SÜTI

    Tésztához:

    1 kg liszt,

    20 dkg porcukor,

    1 csomag (50 gramm) szódabikarbóna,
    2 csapott kávéskanál őrölt fahéj,
    2 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg.
    Ezeket szárazon alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit aztán le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál) kb. 45 dkg vegyes virágmézbe (fél befőttesüvegnyi ) beleteszünk fél kocka (kb. 12 dkg) RAMA margarint és mikroba tesszük. Ha jól átmelegedett, akkor addig keverjük, amíg a margarin elolvad. Ezt a lisztre öntjük, beleütünk 1-2 tojást és egy falapáttal összeállítjuk a tésztát. Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad és a forró méz is megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele (kiöblítjük a mézes üveget). Kissé lágy tésztát kell kapnunk. Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét és legalább egy napig hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak jobb lesz. A tésztából leveszünk olyan kétökölnyi mennyiséget és lisztezett gyúrótáblán alaposan átgyúrjuk. Ha még ragadna, akkor a szükséges mennyiségű lisztet még belegyúrjuk bele. Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. A tetejére minél kevesebb liszt kerüljön! Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 150 fokra előmelegített sütőben sütjük addig, amíg szép színe nem lesz. A tepsin hagyjuk hűlni rövid ideig, majd egy asztalra rakjuk egymás mellé a figurákat a teljes kihűlésig. Pár napig szobalevegőn hagyjuk állni mielőtt írókázzuk. Így kisebb a veszélye, hogy később a rajz lepereg róla.
    Az írókához kb. 20 dkg kristálycukrot elektromos darálón jó alaposan daráljunk le, majd egy tojásfehérjéhez adagoljuk kanalanként habverővel elkeverve. Akkor jó, ha a habverőről már egész lassan folyik le és nem terül szét hamar. Egy un. „Önzáró tasak” (az „önzáró részt levágva) egyik sarkába töltjük a mázat, befőttes gumival elkötjük és a zacskó hegyére óvatosan, nagyon kis lyukat vágunk ollóval. Ez a zacskófajta azért jó, mert vastagabb az anyaga és nincs széles hegesztése. Nagyobb papírboltokban, élelmiszerboltokban kapható.
    Ha „puszedlit” akarunk készíteni, vastagabbra nyújtott tésztából szaggatunk köröket, megsütjük, majd egy nagyobb tálban híg mázat készítünk (kevesebb cukorral). Beleöntjük a megsült mézeseket és alaposan, de óvatosan beleforgatjuk őket a mázba. Ezután rácsra szedjük és hagyjuk megszáradni. A mázba tehetünk kókuszreszeléket, vagy ha „csokisat” akarunk, akkor szitáljunk bele kakaóport.
     
     Mézeskalács puhítása: A megsült mézeskalács a szabad (szoba) levegőn állva igazodik a levegő páratartalmához. Ha száraz a levegő a mézes is keményre szárad, ha párás a levegő, jó puha lesz, ill. marad. Így tudjuk a kiszáradt mézest megpuhítani: egy jól záródó fém- vagy műanyagdobozba rakjuk a mézeseket. Egy kicsi pohárkába 2-3 összegyűrt papírtörlőt nyomunk, majd annyi vizet engedünk rá, amennyit a papír felvesz. Ezt a mézesek közé állítjuk a dobozba, majd rátesszük a tetejét. 3-4 nap alatt puha, omlós lesz a mézes.

     


    2008.12.05. 09:05 Idézet

    Tipp:

    Kiválasztjuk a legsikerültebb példányokat. Egy vastag tűbe fehér vagy arany fonalat fuzünk, átszúrjuk a mézes puszedliken, és tetszôleges hoszszúságban elvágjuk, megcsomózzuk – ezek kerülnek díszként a fenyôfára. A többit jól záródó, selyempapírral bélelt, fém- illetve muanyag dobozba tesszük, vagy csinosan becsomagolva ajándékba adjuk. A csokoládés mézeseket sütőpapírral rétegezzük, mert összemaszatolják egymást! Sokáig eltartható, finom sütemény.

    Reform mézes Lajos Maritól!

    1. A vajat/margarint, a barnacukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad (A).
    Az edényt hideg vízbe állítjuk, a mézes keveréket kihutjük.

    2. Közben a citromot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, szárazra töröljük. Összekeverjük a lisztet a sütôporral és az őrölt fűszerekkel,majd belereszeljük a citromhéjat.

    3. A kihult mézes masszához adjuk a tojást, habverôvel jól eldolgozzuk, és a fuszeres-sütôporos liszthez öntjük (B), fakanállal összekeverjük.

    4. A meglehetôsen ragacsos masszát meglisztezett munkalapra szedjük, összegyúrjuk (C), cipót formálunk belôle (D), fóliába csomagoljuk, és legalább 5 órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hidegre tesszük.

    5. 2-3 nagy tepsit/sütôlapot kibélelünk sütôpapírral. A tésztát lisztezett munkalapon (vagy liszttel meghintett, két sütôpapírlap között) 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, kenôkéssel alányúlunk, fellazítjuk (E).
    Lisztbe mártogatott, tetszôleges formákkal kiszúrjuk (F), és nem túl közel egymáshoz, a tepsikbe rakosgatjuk. Tetejüket tetszés szerinti finomságokkal díszítjük, némelyiket
    „csupaszon” hagyjuk – a „szabáshulladékot” összegyúrjuk, lehűtjük, újra nyújtjuk-szaggatjuk, amíg el nem fogy.

    6. 200 °C-ra elômelegített sütôben mindössze 7-8 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hulni, leválasztjuk a sütôpapírról, és rácsra téve hagyjuk egészen kihűlni.
    A tortabevonó étcsokoládét meleg vízfürdôben felolvasztjuk, megmártogatjuk benne a díszítetlen alakzatokat, rácsra rakosgatjuk, és megszórjuk színes cukorgyönggyel, hagyjuk teljesen megdermedni.

    Elkészítési idô: 1 és 1/2 óra
    1 darab: 41 kcal/172 kJ


    2008.12.05. 08:58 Idézet

    Mézes puszedli (Bilonka):

    3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral. 25 dkg mézet és 5 dkg zsírt meglangyosítunk, hogy folyós legyen. Én egyben tettem be őket picikét a mikróba. A folyós mézet + zsírt is a nagy tálba öntjük a tojásos keverékhez. Belekavarunk 4 evőkanál tejfölt és a fűszereket, tetszés szerint. Én tettem hozzá 2 teáskanál vaníliás cukrot, másfél teáskanál őrölt fahéjat, fél teáskanálnyi őrölt szegfűszeget, és ugyanannyi őrölt gyömbért. 60 dkg liszthez hozzákeverünk 2 teáskanál szódabikarbónát, utána ezt a lisztet hozzádolgozzuk a kikevert folyékony alkotórészekhez.

    A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe. Másnapra kellően szilárd, formázható lesz! A sütés: golyócskákat formálunk. Viszonylag egyformák lesznek, ha egy teáskanállal szedegetjük a tésztamasszát. 160-170 fokon 10-12 perc alatt megsül.

    A kimaradt 3 db tojásfehérjéből habot verünk, 25 dkg porcukorral tovább verjük. (A cukrászmester tanácsa: 1 tojásfehérjéhez 9 dkg cukor.) Most lehet a habba a forró puszedliket beleforgatni, utána sütőpapírra szedni, szárítani.

    Én először az alapmázba hempergettem egy adagot (3 tepsivel lett, összesen 90 db). Utána a maradék mázat elfeleztem. Az egyik részbe belereszeltem egy narancs héját, a másikba kevertem kakaóport meg fahéjat. A barna mázból maradt egy kevés, azzal megcifráztam néhány fehéret. Lehetne a mázba kókuszreszeléket is tenni, vagy kókuszt és kakaóport, vagy csak fahéjat, vagy reszelt citromhéjat. Úgy könnyű a díszítés, ha mély, de kis alapterületű tálban van a máz.

     


    2006.12.21. 21:05 Idézet

    Én a cukros diót meg szoktam locsolni egy kis tejjel mielőtt a következő lapot rárakom,  sokkal puhább lesz benne a dió

     


    2006.12.10. 08:15 Idézet

    Zserboszelet


    Hozzavalok:1 dl tej, 1 kaveskanal+50 g+150 gr cukor, 20 gr vaj vagy margarin, 1 db tojas, csipett so, 350 gr liszt.
    Töltelek: 200 g daralt dio , 200 g sargabarack lekvar, 200 g etcsokolade

    A meglangyositott tejet összekevered az 1 kk cuukorral es az elesztövel. A vajat habosra kevered az 50 g cukorral, tojassal es a csipett soval. Hozzaadjuk a lisztet, es az elesztös tejet. Jol kidolgozzuk a tesztat, es 3 cipot formalunk belöle.

    Egy 25 X 35 cm-es tepsit kibelelünk sütöpapirral.
    A diot összekeverjük a cukorral.
    Lisztezett deszkan lapokra nyujtjuk a cipokat.
    Az elsöt a tepsibe fektetjük, megkenjük a lekvar felevel, es raszorjuk a dios cukor felet, utana a következö tesztalapot fektetjük ra, erre a maradek lekvar, ra a maradek dios cukor. A vegen a 3. tesztalapot fektetjük kinyujtva a sütemeny tetejere, villaval megszurkaljuk, es 1 orat kelni hagyjuk.
    A tesztat 180 C-on kb. 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihülni, es a tetejet lekenjük vizfürdö felett felolvasztott csokoladeval.
    Letakarva, hüvös helyen taroljuk. Fogyasztas elött 5 X 7 cm-es szeletekre vagjuk.


    2006.12.10. 08:13 Idézet

    Mézes-bábos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1/2 kg por-cukor, 6 tojás, 20 dkg méz, késhegynyi szódabikarbóna, ízlés szerint reszelt citromhéj, szegfűszeg, fahéj, esetleg ánizs
    A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). Meglisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tésztából tetszés szerint szaggathatók süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra, s más sütőformákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.
    A sütésnél nagyon kell vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar "megkaphatja" a forró sütő, megéghet.
    A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük.

    Mézes báb I

    Hozzá valók: 12 tojássárgája, 0,5 kg méz, 28 dkg porcukor, kevés szódabikarbóna, 2 kanál rum, kis fahéj, citromhéj, 12 tojásfehérje, 40 dkg liszt
    A tojások sárgáját a mézzel, cukorral egy óráig keverjük. A szódabikarbónát 2 kanál rumban feloldjuk és a fahéjjal, citromhéjjal együtt a mézhez vegyítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a masszához vegyítjük, majd a lisztet is belekeverjük. Tepsibe öntjük. Egy árán át lassú tűzön sütjük.

    Mézes báb II

    Hozzá valók: 1 kg kenyérliszt, 30 dkg méz, 0,5 kg cukor, kellő mennyiségű fahéj, egy citrom héja lereszelve, 5-7 db tojás, 2 kávéskanál szódabikarbóna
    Kemény tésztává dagasztjuk, majd pihenni hagyjuk fél óráig (de lehet egész éjjelen át is). Késfoknyi vastagságúra kisodorjuk. Különféle kis formákkal kiszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben sütjük. Előzőleg tojással megkenjük.



    2006.12.10. 08:01 Idézet

    Mézesdisz  a fára


    Mézeskalács figurák

    Hozzávalók: 76 dkg liszt
    34 dkg porcukor
    1 kk. szódabikarbóna
    5 kk. mézessütemény fűszerkeverék,de ez ízlés szerint l
    lehet több is,a barátnőm pl. annyira szereti az ízét,
    hogy ehhez a recepthez egy egész zacsival beletesz
    5 dkg margarin
    4 tojás
    4 ek. méz
    1 tojás a teteje megkenéséhez

    A lisztet a cukorral,a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel összekeverjük,majd hozzáadjuk a margarint,a tojásokat és a mézet.Jól összedolgozzuk.Kis pihentetés után (kb. fél óra ) kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk,majd különböző figurákat szaggatunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a figurákat,a tetejüket felvert tojással megkenjük.180 fokon megsütjük.

    Én úgy szoktam csinálni,hogy a felének a közepébe még sütés előtt diót,mandulát vagy natúr földimogyorót teszek,ezeket szoktuk megenni.Amiket a díszítéshez használok,azokat sütés után,még melegen tojásfehérje+porcukor habosírtott keverékével bepöttyözöm és utánna szétterítem száradni.


    2006.12.10. 07:57 Idézet
    "2 kanál méz, 1 tojás, 6 kanál tej,1 kiskanál szodabikarbona, 1 csésze cukor;ezeket buborékos világos barnára fözni, keverve állandoan, majd bele 50gr vaj, s 3 scésze liszt, gyorsan összekeverni még a lábosban.
    4 egyenlö részre osztani, s a kicsit megvajazott sütö hátlapján kinyujtani.
    megszurkálni villával, s elömelegitett sütöben megsütni. Nagyon gyorsan sül, hamar odaég.
    Krém: fél csésze liszt, fél liter tej,fél pohár cukor, sürüre fözni, hamar csomosodik, s mikor kihült 200gr vaj bele. Ezt is mindig keverni fözésnél.
    Megtölteni a lapokat majd csokimázzal leönteni:6 kanál cukor, 4 kanál viz, 3 kanál kakao, sürüre fözni, majd kicsi vaj bele.
    Megjegyzésem: kanál az evökanál (kivéve a szodabikarb-nál), ha van 2 tepsi az gyorsabb, s ök egy lapot lekvárral töltenek meg de az nagyon édes, én maradtam a krémnél, kicsit több vajjal. S lehet beletenni vanliát is a krémbe. Ez az alaprecept, de én is mndig modositok pl tettem a tésztába kicsi fahéjat is. A csésze az teás csésze 2 dl. én nem tele rakom kicsit lejjebb. Ha valaki édesebben szereti az persze több cukrot is rakhat bele, mi nem annyira édesen esszük. A krém ne legyen hig egy kicsit álljon mielött megtöltjük mert kifolyik a lapokbol.

    2006.11.12. 21:48 Idézet
    Jön a Karácsony,gyüjtsük ide az ötleteket!

    [10-1]

     

    .

     

     

    .

     

    Hasznos szoftverek

     

    * Segitőink *

     

    Egészségünkre

     

    Orvosi infók

     

    Gyógyitó videók

     

    VIDEÓK

     

    Játszunk

     

    Honlapjaink,webalbumok

     
    Tartalom

    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!