»
»
Tippek, új feature-k
Tippek, új feature-k
Témaindító hozzászólás
2003.02.25 17:56
Írjatok, hogy miket szeretnétek még látni a portálon. Milyen tippjeitek, öteleteitek vannak? Milyen szolgáltatások érdekelnének még?
 
 
Elöző oldal
5
...
Következő oldal
 
1614.
2011.11.25 15:54

Üdv! Megint én!

Eszembe jutott még valami, ahogy így olvasgatom a régebbi bejegyzéseket. Szóval szerintem nem csak én örülnék egy olyan lehetőségnek, hogy mondjuk az új modulkezelőn belül, a modul címe melletti kis ikonoknál az is ki lenne írva, hogy hányan kattintottak már rá az adott cikkre, így tudnák a szerkesztők, hogy melyik témában érdemes egy kicsit mélyebbre ásni, mert nyilván van olyan ami több embert érdekel és van olyan is amint senki se olvas el. Az nem tudom, hogy melyik számláló típus lenne jó. Az ami minden kattintást számol, vagy az ami IP címek szerint csak 1-et tekintve hátha van olyan emberke aki többször is elolvassa az adott cikket és nem tudom kéne-e őt 2× vagy többször is beszámolni :S Nem tudom, mindenesetre ez lenne a nagy ötlet =)

Üdv: anim voltam

 
1613.
2011.11.25 15:41

Hali! Nekem is lenne egy ötletem a képtárhoz kapcsolatosan, ha már így belendült ez a dolog =)
Szóval arra gondoltam, hogy az egyszerű modul szerkesztő nézetében lehetne egy olyan gomb valahol alul, vagy felül, hogy rákattintunk és egy kis ablakban előjön a képtár, ha meg több van az adott oldalon, akkor lehetne egy ilyen legördülős menübe tenni a szerki(k) által létrehozott képtárak címeit. Kiválaszt egyet és mappába rendezve megjelenik a képtáron belül létrehozott alképtárak (vagy mi a pontos neve:S ). Ezután megjelennek az oda feltöltött képecskék, miniatűrökként, hogy azért lehessen látni melyik kép melyik, Majd valahogy még ebben a kis ablak alján méretezheti, címkézheti, meg stb. Persze a mostani URL-es kép beillesztő, tekintve, hogy van amikor nekem sincs kedvem meg időm rögtön feltölteni a kép galériába az adott képet és szimplán Google-ről rakom be a szövegbe.

Hát ennyi lenne. Rem érthetően sikerült fogalmaznom ^-^" 

U.i: a chatba vagy egy egyszerű modul szerkesztőjébe nem lehet feltölteni a már meglévő hangulatjelek mellé sajátot (=többet) Nem mintha az lenne a világ legnagyobb gondja, csak érdeklődöm =)

Előre is köszi a választ!
Üdv: anim voltam

 
1612.
2011.10.24 11:40

Aedua: köszönjük az észrevételeket! A képtár újításra vár, a fejlesztések között számos általad leírt ötlet is szerepel, így most csak azokat válaszolom meg, amikre jelenleg is van megoldás:

6. pont: Forráskód nézetben töröld ki a szöveg előtti <p> és a szöveg utáni </p> taget, így leírás közvetlenül a cím alá fog kerülni. Fontos, hogyha törlöd a forráskódból ezeket, ne lépj vissza szövegszerkesztős nézetbe, hanem itt kattints az Elküld gombra.

7. pont: A képtárak címét némi HTML tudással könnyedén formázhatod, pl.:
<font size="3" face="arial" color="red">Képtár címe</font>
A font size a betűméret, a face a betűtípus, a color pedig a szín, utóbbinál természetesen színkódot is megadhatsz.

8. pont:  Hivatkozás beillesztése/módosítása ikonra kattintva a felbukkanó ablakban válasz a Tartalom megjelenítése fület, majd itt a Célnál válaszd ki az Új ablak (_blank) opciót.

9. pont: A banner kép, tehát a következő leírás segítségével be tudod illeszteni:
//gportal.hu/gindex.php?pg=15&qid=5793501
Saját bannert és buttont képszerkesztő programmal készíthetsz. Képszerkesztő programok pl. Photoshop, Paint Shop Pro, ACDSee stb.
Ezeket a programokat ingyenesen letöltheted a netről, ugyanakkor shareware programok, tehát általában 30 napig használhatóak ingyenesen. Ha nem ismered az adott programot, úgy használati útmutatót (tutorialokat) is találsz a neten.
Számos portálépítő oldalon vállalnak banner- és buttonkészítést, ehhez mindössze az árát kell kifizetned (kreditben). Ha se időd, se energiád ilyesmire, érdemes kihasználnod az efféle lehetőséget.

10. pont: köszönjük szépen! :)

 
1611.
2011.10.23 15:36

Bocsi, tehát a kép:

 

 
1610.
2011.10.23 15:34

Sziasztok!

Már régóta szerettem volna írni pár dolgot.. tippek és pár dolog, ami zavar.

Mivel én kifejezetten képtárnak használom a portálomat, ezzel kapcsolatban szeretnék tenni pár javaslatot, némelyik elég szőrszálhasogató, bocsi.

1. Több panasz érkezett nekem, hogy a képek alatt miért nincs léptető nyilacska. Szegény szerencsétlen látogatónak letörik az ujjacskája, mire viszagörgeti a képet, és tud léptetni. Tehát, meg lehetne oldani, hogy a képek alatt és fölött is legyen továbbléptető nyilacska?

2. A képtárakban imádom ezt a gyorsabban betöltő rendszert, hálás köszönet érte! Viszont ha egyetlen képtárban sok képem van, és nem mindegy a képek sorrendje (pl képregénynél), és neadjisten valahol az elején javítani kell az egyiket, egy csomó időbe telik, mire az újonan feltöltött képet a helyére pakolom ezzel az előrébb-hátrébb léptetős rendszerrel. Tehát lehetne valami olyan fejlesztést eszközölni, amilyen pl a DeviantArton van, hogy csak "megfogom" a képet az egérrel és előrrébb/hátrébb rakom?

3. Ez még szinte az előzőhöz tartozik. Kép kijavítása után az is jó megoldás lenne, ha a régi képfájlt le lehetne cserélni az újra, így nem kéne a képtárban léptetgetni (szintén van hasonló képcserélő lehetőség DeviantArton).

4. A képek feltöltésénél, ha sok képet töltök fel egyszerre, úgy vettem észre a képtárba mindig az kerül előre, aminek utolsónak kellene lenni. Ez is nagyon lassítja a dolgaimat (megint csak képregény esetében, ahol nem mindegy a képek sorrendje.), mivel egyenként kell a képeket feltöltögetni. Lehet olyan fejlesztést csinálni, hogy ha kijelölök több képet, az olyan sorrendben kerül a képtárba, ahogy számozva van? Ha jól emlékszem pár évvel ezelőtt nem volt meg ez a "probléma", mert több képet is a megfelelő sorrendben töltött fel.

5. Ez ugyan annyira nem fontos, de hasznos lenne, ha egy-egy szimpla képet át lehetne tenni egyik képtárból a másikba, s ezzel nem változna a címe. (Pl ha beszúrok egy képet szövegbe, aztán másik képtárba töltöm fel újra, a régit letörölve minden helyen újra kell linkelnem, hogy a kép megjelenjen.)

6. Szintén egy probléma, ami pár éve még nem fordult elő: a képtárak címe alá írt bevezető és a cím között nagy a helykimaradás. Ráadásul majdhogynem hozzáér a következő címhez. Akármit is csináltam, nem tudtam rájönni, ez mitől van. Ez sztem elég zavaró, mert az embernek nem mindig egyértelmű, melyik bevezető melyik címhez tartozik. Régebben meg lehetett csinálni, hogy az ilyen bevezető szövegek közvetlenül a cím alá kerüljenek és ne legyen közöttük ilyen nagy hely. (Ehhez mellékeltem is képet a hsz aljára, hogy lássátok, pontosan miről beszélek.)

7.Esetleg még egy olyan fejlesztés is jó lenne, ha képtár címeket nagyobb betűvel lehessen írni, vagy akár színezni is lehessen őket. Vagy ha már a bevezető szövegeket középre lehet helyezni, akkor a címet is? Igazából ez csak esztétikus dolog lenne. (Ezt is jelöltem a képen!)

8. Ez már nem a képtárral kapcsolatos: hogyan tudok szövegbe beszúrni úgy linket, hogy arra kattintva új ablakban jelenjen meg a belinkelt oldal? Nagyon zavar, hogy emiatt mindig ellép az oldalamról...

9. Hogyan lehet bannert berakni, egyszerű modulba? Hogyan készíthetek én bannert gportálos oldalhoz?

10. Ez már csak egy dícséret, de hogy mégis meglegyen a kerek szám.  Nagyon jó és hasznos, hogy egyik képtár gyűjteményt a másikba lehet helyezni! Köszönet érte!:) Nehogy megváltoztassátok, mert rengeteg plusz munkától kímélt meg eddig!:)

Kép:

http://kepfeltoltes.hu/111023/gportal_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 Egyelőre ennyi! Szép napot neketek!:)

 
1609.
2011.09.19 10:43
Ame-chan: köszi a tippet, szerintem is jól jönne egy ilyen újítás :)
 
1608.
2011.09.17 13:36

Gyors összedobtam egy képes magyarázatot, hátha érthetőbb mire gondoltam

 

Most így néz ki az új modulkezelő része:

 

De hogy tudjunk létrehozni több menürészt, lehetne így is:

 

Ha a csillagokra kattintunk, akkor létrehoznánk még egy menüsávot, így kedvünke tudnánk rendezni még jobban a modulokat. Tehát ha rákattintunk akkor így nézne ki:

 

Tadá! Ugyan úgy tudnánkhasználni, mint eddig is, csak több lehetőség lenne.

 

 

 
1607.
2011.09.17 11:45

Üdv szerkesztőség! És mindenki más. Lenne egy olyan kérésem, ötletem, hogy a menük elhelyezése több féle módon. Tudom, hogy van a tartalom rész középen, és még lehet balra és jobbra is modulokat rakni. De azt szeretném kérni, hogy meg lehet e csinálni, hogy a tartalom legyen bal oldalt, és két menücsík vagy mi pedig jobbra. Mert ok, egy résszel meg lehet csinálni h balra nem rakok semmit. De én úgy szeretném, hogy jobb oldalra kettő legyen. 

Annyira ez nem tudom kinek tetszene, de szerintem jobban lehetne rendezni. Nálam (meg ahogy láttam sok másik oldalnál) 

Próbáltam div kóddal, de áh! Az mindig elcsúszik meg ilyenek... Nem lehetne ezt is berakni az új modulkezelőbe?

 
1606.
2011.09.16 10:53
yoleeka: köszönjük a tippet. Google keresőt lehet tenni portálra, így lehetőség van oldalon belüli keresésre. Nézelődj a portállista portálépítés kategóriájában, biztosan találsz leírást hozzá.
 
1605.
2011.09.16 10:22
Arra gondoltam, hogy jó lenne egy, az oldalon elhelyezhető kereső ablak. Nagy mennyiségű információ esetén hasznos lenne. Így könnyebb- és egyszerűbbé tenné a böngészés. Mondjuk a blog, képtárak stb címére keresne rá.
 
Elöző oldal
5
...
Következő oldal