|
Szerettem volna a hirdeteseknek letre hozni egy uj,olyan forum szeru modult,de nem engedi..Hogy lehetne ezt megoldani(mert biztos en csinaltam mar megint v.mit rosszul:))Azt szeretnem,ha epp ugy mint a forumban ,az emberkek maguk irhatnak meg a hirdetes szoveget..Tudtok segiteni?
|
|
|
|
|
|
Ha a képtárban egy képre klikkelsz azt egy teljesen új oldalba nyitja meg. Ebben az ablakban lehet a képek közt váltogatni. Ebből a lapból nem tudsz visszajutni a képtárba.(csak ha leikszeled)
Legalábbis nálam így van...
|
|
|
|
|
|
Sziasztok!
Azert irok mert tobben jeleztek,hogy valami hiba van a keptarnal...Megpedig az,hogy amikor a kepre klikkelnek,hogy azt nagyobba lassak,utana ugye nincs vissza gomb,hanem az ablak vissza gombjaval probalkoztak...(remelem ertitek,mert nem tudom maskent mondani..:)bocs)De minden esetben hiba jelzest kaptak,es csak meg egy klikkel a visszara tudtak visszajutni a portalra..
Tehat szerintem jo lenne egy "vissza"gomb is..Bar en mint koztudott,nem ertek hozza...
Bocsika megegyszer:barabera
|
|
|
|
|
|
Szia Barabera! ;-)
Jól indultál, ha létrehoztad az új menüt. Úgy közelítsd a dolgot, hogy abban az új menüben is modulok fognak helyet kapni, mint ahogy az alapértelmezett menüben is. Így tehát, ha szerkeszteni akarod az új menüt, akkor előbb modulokat kell beletenned, vagy áthelyezned a másik menü(k)ből.
Teendőd: a most már összevont "Modulkezelőben" válaszd az "új modul hozzáadását", add meg, hogy milyen féle legyen a létrehozandó modul (ez esetben egy "Hírek" típusú talán a legalkalmasabb), aztán add meg a nevét, és a helyét. Ha azt akarod, hogy a tartalma középen jelenjen majd meg, akkor azt is állítsd be. A létrehozás után az új modul egyenlőre az "inaktív modulok" közé kerül. Ott aztán kiválaszthatod a legördülő mezővel, hogy melyik menüben legyen. Ugyanis ha már több menüd van (van, akinek 4-et is használ már), akkor az egyes modulokat szabadon rakosgathatod ezek között.
Remélem, segítettem. Sajnos, még mindig nagy elmaradás a részletes Súgó vagy Help. Úgy tudom, készül már több verzióban is. Ha készen lesz, akkor egy ilyesfajta problémára biztosan meg fogod találni az útmutatást képekkel, példákkal illusztrálva.
Töltsön el némi büszkeséggel, hogy egy ilyen kezdeti állapotban is elboldogulsz a portálépítővel. (Tudod, aki megtanul vezetni Trabanton, az utána minden kocsit elvezet majd. Nekem Trabi volt az első.) Te meg én vagyunk az egyik legjobb tesztereik (a G-Portáléknak), mert nem vagyunk programozók, és ezért nem vagyunk "megfertőzve". Pont nekünk készítik ezt a szolgáltatást, mert aki spiller a programozásban (vagy azt hiszi), az csinál weblapot magának. Az a lényeg, hogy mindenki közzétehesse az egész világnak, színvonalasan és gyorsan, amit csak akar. Például a receptjeit. Nekem is van ám ilyen!
Üdv: Erzsi
|
|
|
|
|
|
Szia!Letre akartam hozni meg egy menu modult aminek receptek cimet adtam volna..Ez sikerult is,de nem engedte szerkeszteni..Akartam alcimeket9pl haletelek,rakok,stb..de nem tudtam megcsinalni...
Hol rontottam el?
Koszi,es bocs a piti zavarasert!:)
barabera
|
|
|
|
|
|
Válasz #575-ra
Szia Barabera!
Az lehet, hogy sok weboldal van már Alaszkáról, de olyan még eddig nem volt ami a te szemszögedből mutatja be. Mindenki egy kicsit másképp látja a dolgokat. Olyan dolgokat tegyél fel, amik esetleg kapcsolatban vannak veled is, saját élményeket, a környezetedet mutasd be. Így akkor tutira egyedi lesz az oldalad a tartalmát tekintve.
A képeket pedig, talán jobb lenne a képtáradban létrehozott galériákbe tennéd át. Pl. az aranyláz képeit.
Ha tényleg törölni akarod a portálodat írja webmesternek egy emailt, amiben kéred a törlést, és írd bele a felhasználói nevedet és a jelszavadat is a biztonság kedvéért.
|
|
|
|
|
|
azota mar van kep taram,csak tanacstalan vagyok mit csinaljak!Attegyem az osszes kepet oda,es az alaszkaba csak egy-egy kep legyen a hozza irodott szoveggel,es egy utalassal,hogy tovabbi kepek a keptarban az azonos cim alatt..,vagy hagyjam ahogy van,es kulon ,uj kepekkel toltsem a keptart?
Szeretnek a portallal kapcsolatban velemenyeket is,hogy hogyan tovabb...(az igazat megvallva kaptam elyan velemenyt is e-mailban,hogy ehez(marmint amit csinaltam)o tul konzervativ,tul gyerekes az egesz,Minek egy ujabb alaszkarol,amikor sokkal tobb informaciot szolgaltato weblapok vannak mar ebben a temaban!
Lehet hofgy igazuk van..:(De legalabb egy ket dolgot megtanultam!(egyebkent hogy lehet toroltetni az egeszet?)
|
|
|
|
|
|
Válasz #526-ra
Kedves Barabera!
A Képtár modul azért nem látszik a menüsorodban, mert még nem adtad meg, hogy melyik menüben legyen. Ugyanis a Menüszerkesztés opció alatt létre lehet hozni a fő menün kívül további menücsoportokat is. Tehát az a dolgod, hogy a Menüszerkesztésben a már létező képtáradnál beállítsd, hogy melyik menüben akarod látni. Alapból most az lesz beállítva, hogy "nincs menüben". Ha átállítod, rögtön megjelenik.
Az egész modulkezelés és a menük szerkesztése egy teljesen új formában lesz szerkeszthető hamarosan. Lényegesen leegyszerűsítve, optimalizálva, magától értetődő csoportosításban lehet majd beállítani a már meglévő és az új modulok és menük tulajdonságait. Kis türelmet még. Addig is: Kérdezz! Felelünk!
Eszembe jutott, hogy hátha valami spéci gépet használsz, vagy más böngészőt, mint az elterjedt Explorer. Hogy további segítséget nyújtsunk a használathoz, jó lenne, ha leírnád, milyen is a géped, milyen az operációs rendszer és milyen a böngésző. Talán ezek ismeretében elő tudjuk varázsolni azt a fránya címsort, hogy ne csak linkekre kattintva vagy keresőkből tudj új címekre menni.
|
|
|
|
|
|
Nekem a menuben nincs olyan,hogy nezet ,eszkoztarak,stb..Ha lenne,mar biztos probaltam volna allogatni..:)
A keptar nekem lathato,de csak akkor,ha a modulkezelesre ramegyek..De hogy lessz lathato ez a portalom latogatoinak?Vagy ez csak magan hasznalatra jo?Csak en lathatom?
|
|
|
|
|
|
Válasz #518-ra:
Neked nincs megjelenítve a címsor? Explorert használsz? Menj a menüben a Nézet/Eszköztárak menübe, és kapcsold be a Címsort!
Vagy teljesképernyős módban használod a böngésződet? Nyomj egy F11-et!
Egyébként tervbe van véve egy keresőmodul is.
|
|
|
|
|
|