[9-1] [Archívum]
Hello!
A horoszkópok rélmesen hasonlítanak ,az ismerőseimhez . Kivéve a nyilas, ott csak az első 4 mondat volt igaz.
|
szia szeretettel köszöntelek téged és a szereteidet is kivánok neked és a szereteidnek sikerekben boldogságban joegégégben szeretettben szép napot gyere regizél be a top listámra légy az elsök között höszi üdv Juka szép az o9ldalaD //gdi56.gportal.hu/ |
Hét tulajdonságáról ismerni meg a bölcset: nem beszél az előtt,
ki tudomány - és korra nézve őt megelőzi, nem szakítja félbe más beszédét,
nem válaszol elhamarkodva, kérdez s felel, amint illik, rendet tart a beszédben,
megmondja, ha nem érti, s helyesli az igazat.
Nátha mentes ,vidám napot:)
Kati és Macsekok |
Dicsértessék a jó Isten Krisztus! Angyal szál az égből, ruhája hófehér csillagokon lépdel, míg a földre le ér. Jobbjában az új év, még fátyol borítja, de az ó esztendőnek készen már a sírja. Angyal édes angyal, lebbencsd föl a fátylat, hogy az új esztendőben ne érjen sok bánat. Hozz reánk örömet, áldást, békességet, hogy melegebben süssön a nap a házunk felett.
Vidám szilveszteri készülődést:)
Kati és Macsekok |
|
Töltött pulyka
Hozzávalók (6 személyre):
1 db 3 kg-os bébi pulyka,
15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zsír,
só,
a töltelékhez:
pulykamáj,
5 dkg füstölt szalonna,
3 zsemle,
az áztatáshoz tej,
2 kis vöröshagyma,
só,
bors,
pirospaprika,
kevés majoránna,
1 csokor petrezselyemzöldje,
2 egész tojás,
2 tojásnak a sárgája
|
Elkészítése: A pulykát megtisztítjuk, nyakát, lábát, szárnyát levágjuk, felbontjuk, a zúzáját, máját, szívét félretesszük, a felbontott pulykát több vízben tisztára mossuk, majd ruhával kissé leszárítjuk. Az inakat kihúzzuk a combjából, kívül-belül kissé megsózzuk. A füstölt szalonnából vékony csíkokat vágunk, és tűzdelőtű segítségével a mellét és a combját jól megtűzdeljük vele.
Elkészítjük a tölteléket. A zsemlét tejbe áztatjuk, a füstölt szalonnát kockákra vagdossuk, a pulykamájat felaprítjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a megtisztított, megreszelt hagymát, majd a májat. A tejbe áztatott zsemlét kinyomjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott petrezselymet. Az egészet ledaráljuk, elkeverünk benne a két egész tojást, és kettő tojássárgáját. Ezt a pulyka nyakbőre alá és a hasüregbe töltjük. A nyakbőrt jól elvarrjuk, ha a hasüregnyílás túl nagy lenne, kissé azt is összevarrjuk. A megtöltött, szalonnával megtűzdelt pulykát sütőtepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük, két-három dl vizet öntünk alá, és kb. három órán keresztül közepes tűzön, hogy egyenletesen párolódjon, megsütjük. Sűrűn locsolgatjuk saját levével, és forgatjuk, hogy minden oldalán egyenletesen süljön. Mikor kész, kivesszük a sütőből, tizenöt-húsz percig állni hagyjuk, azután felszeleteljük. A mellehúsát óvatosan lefejtjük a csontról, és keresztbe vágva négy-öt szeletet készítünk belőle, s eredeti formájában helyezzük a tálra. Köré rakjuk a három-négy darabba vágott combot, a felsőszárnyat és a felszeletelt tölteléket. Pecsenyelével kissé meglocsoljuk, a többit külön csészében tálaljuk, miután leszedtük róla a felesleges zsírt. Körítésnek hasábburgonyát, párolt káposztát adhatunk. |
kellemes készülödést:)
Kati és Macsekok |
[9-1] [Archívum]
|