ZÖLDSALÁTA FENYŐMAGGAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
1 csomag fenyőmag,
1 fej jégsaláta,
1 baguette,
Először egy száraz serpenyőbe megpirítom a fenyőmagot. Ha kész, leveszem a tűzről, és egy tálkába öntve félreteszem. Gyors mozdulatokkal összeaprítom a salátát, majd egy nagyobb keverőtálba szórom. Aztán fogom a baguettet, szeletekre vágom, majd miután minden egyes kenyérszeletet alaposan megdörzsöltem fokhagymával, egyenletes kockákra vágom. Hogy a maradék fokhagyma se vesszen kárba, vékonyan felszeletelem. A kenyérkockákat egy száraz serpenyőbe szórom és gyakori forgatások mellett aranybarnára pirítom. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a fokhagymaszeleteket is, és várok pár percet, hogy a hagyma is átmelegedhessen. Előveszem a habszifont, öntök bele 2-3 evőkanál olajat, 1 teáskanál ecetet, 1 evőkanál mustárt és 2 teáskanál kristálycukrot. Sózom, borsozom, majd beleütök 2 tojássárgáját is. Ha már minden a szifonban van, rácsavarom a tetejét, jöhet bele a patron is. A kész mártást a salátadarabokra fújom, és alaposan összekeverem vele. Tálaláskor mélytányérba adagolom ki a salátát, hozzászórok a pirított kenyérkockákból, és végül meghintem a pirított fenyőmaggal. Tápláló, könnyű vacsora.
|