CSIRKEMELL FOKHAGYMÁS JUGHURTMÁRTÁSSAL ÉS SÜLT PARADICSOMMAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 kemény paradicsom,
kb 30 dkg csirkemell filé,
fél liter natúr joghurt,
hozzávalók még:
kevés olaj,
fél fej vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
2 evőkanálnyi mustár
Egy közepes méretű serpenyőben olajat hevítünk. Amíg az olaj melegszik, a csirkemelldarabokat megsózzuk, megborsozzuk, a paradicsomokat 1 centis karikákra vágjuk. Ha már elég forró az olaj, serpenyőbe helyezzük a hússzeleteket. Hogy még finomabbá tegyük ételünket, akinek van otthon friss rozmaringja rakhat a hús közé egy két szálat. Ha nincs akkor nyugodtan használhatunk hozzá szárított rozmaringot is. 2-3 perces sütés után megfordítjuk a hússzeleteket és melléjük helyezzük a paradicsomkarikákat. Amig a hús és a paradicsom sül, elkészítjük a mártást. Ehhez apróra vágunk 1 fél fej vöröshagymát, és lereszelünk 1 gerezd fokhagymát. Ha ezzel is megvagyunk, egy nagyobb keverőtálba öntjük a joghurtot, hozzászórjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, végül megkoronázzuk 2 evőkanálnyi mustárral. Az egészet jól összekeverjük, és már el is készült az ízletes pikáns, mártásunk is. Nincs más hátra, mint a tálalás. Tányérra helyezzük a húst, mellé tesszük a sült paradicsomokat és az egészet leöntjük a mártással. 2 bőséges adag lesz belőle.
|