Rákkal töltött tojás
2006.03.05. 11:18
Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 1 kiskanál mustár, só, őrölt bors, 1 doboz rákkonzerv (15 dkg), 1 evőkanál citromié, 2 evőkanál tejföl, 1 csomag petrezselyemzöld
A tojásokat keményre főzzek, hideg vízzel lehűtjük, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tojások sárgáját egy tálba tesszük, és villával összetörjük. A mustárral, a citromlével és a tejföllel simára keverjük. Hozzáadjuk a fölaprított rákhúst és petrezselyem zöldjét, sóval, borssal izésítjük. Az így elkészített tölteléket a fél tojásfehérjékbe halmozzuk. A megtöltött tojásokat majonézes burgonyasalátára vagy zellersalátára ültetjük, díszíthetjük citromszeletekkel.
|