Májsajt Bajorországból
2006.03.05. 11:11
Hozzávalók 12 szelethez: 50 dkg sertésmáj, 25 dkg sertéslapocka, 20 dkg zsírszalonna, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás, őrölt bors, majoránna, só
A májat, a húst, a zsírszalonnát meg a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojásokat, sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Egy hosszúkás formát alufóliával kibélelünk, és vajjal vastagon megkenjük. A májas masszát belesimítjuk, a fóliát ráhajtjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 220°C-on 80-85 percig gőzöljük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd 3-4 órám hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és vékony szeletekre vágva tálra, tesszük.
|